Firesafe Finland saneerasi lähes 80 pikapalopostia – vaihtokeloissa onnistumisen salaisuus

pikapaloposti, paloposti, SFS-EN 671, paloturvallisuus, alkusammutus

Toimitiloissa uusittiin 78 kpl pikapalopostikeloja hyödyntäen olemassa olevia pikapalopostikaappeja.

   
Kuva: Teknisen elinkaarensa lopussa oleva pikapalopostikela sekä uusi vaihtokela olemassa olevassa yhdistelmäkaapissa

Pikapalopostit ovat käsisammuttimien rinnalla yksi tärkeimmistä kiinteistöissä olevista työkaluista henkilö- ja paloturvallisuuden takaamiseksi. Kaikella talotekniikalla on kuitenkin valitettavasti viimeinen käyttöpäivämäärä, vaikka niistä pidettäisiin huolta asianmukaisesti. Lähtökohtana on se, että pikapalopostit tulee tarkastaa standardin SFS-EN 671 mukaisesti vuosittain ja koeponnistaa viiden vuoden välein pätevöityneen henkilön toimesta. Pikapalopostille tehdyt toimenpiteet tulee osoittaa esimerkiksi pikapalopostiin kiinnitettävällä tarkastustarralla, josta selviää milloin pikapaloposti on viimeksi tarkastettu ja milloin laitteen kunto tulee tarkastaa uudelleen seuraavan kerran.

”Tosiasia vaan on, että kaikki kalusto vanhenee, vaikka näistä pidettäisiin huolta”

Pikapalopostien saneerauksesta käytännössä vastanneen Tapio Järvisen mukaan projektin aikana tuli selvästi esille se, että pikapaloposteilla on mm. letkujen materiaalien puolesta ”parasta ennen” -päivämäärä. Pikapalopostien letkujen uusimisväli on maksimissaan 20-25 vuotta, jonka jälkeen pikapalopostien saneeraus alkaa olemaan ajankohtaista. ”Toimintaympäristöllä on toki oma vaikutuksensa pikapalopostikelan letkujen elinkaareen ja vuosittaisilla tarkastuksella varmistetaan se että, alkusammutuskalusto on tarvittaessa käyttökunnossa.

#firesafe #firesafefinland #parempaapaloturvallisuutta

 

Firesafe on Pohjoismainen markkinajohtaja rakenteellisen paloturvallisuuden alalla. Tuotamme tarkastus-, huolto-, asiantuntija- ja suunnittelupalveluita sekä urakointia. Liiketoimintamme käsittää paloteknisten tuotteiden tuotekehitystä, omaa tuotantoa sekä tuonti- ja vientikauppaa. Olemme tehneet merkittäviä hankkeita offshore ja laivanrakennus aloille sekä liikenteen turvallisuustekniikkaan. Yhtiö on alkuperältään norjalainen, toimimme omien yhtiöittemme kautta Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Firesafella on lähes 700 työntekijää, jotka työskentelevät noin 30 toimipisteessä ympäri Pohjolaa.

Arvojemme ohjaamana / ammattimaisuus-osaaminen-innostus / teemme työtä paloturvallisemman yhteiskunnan puolesta.