Palokatkot ovat erittäin tärkeä osa palosuojausta ja yleistä paloturvallisuutta. Pienetkin reiät ja läpiviennit ovat tärkeä osa paloturvallisuutta ja tulee tiivistää asianmukaisella palokatkolla.

Lue lisää oppiaksesi lisää palokatkoista tai ota yhteyttä Firesafeen!

Firesafe

Firesafe on kokonaisratkaisuja tarjoava paloturvallisuuden toimija. Vastaamme mielellämme kaikkiin paloturvallisuusaiheisiin kysymyksiin.

Haluatko tietää lisää tarjoamistamme tuotteista ja palveluista? Ota meihin yhteyttä tai lue lisää rakenteellisesta paloturvallisuudesta.

Lue lisää: Palovaroitin

Mihin palokatkoa käytetään?

Palokatkojen avulla varmistetaan teknisten läpivientien tiiveys ja palonkesto siten, että vaadittu palo-osastointikyky säilyy.

Palokatkotuotteita on useita erityyppisiä. Oikean tuotteen valintaan vaikuttaa käyttökohteen ominaisuudet eli rakenne, paloluokka, läpimenevä tekniikka ja valmiilta palokatkolta vaadittava ominaisuudet. Esimerkiksi jotkut palokatkotuotteet sopivat kaapeleiden tiivistämiseen, toiset muoviputkien palokatkoihin ja jotkut taas kipsilevyn saumojen tiivistämiseen.

Firesafen laajasta palokatkotuotteiden valikoimasta löydät mm. seuraavat tuotteet: 

FIRESAFE GPG Mortar

GPG on kipsipohjainen palokatkomassa, jonka jäähdyttävä ominaisuus sekä erinomainen mekaaninen kestävyys tekevät siitä todellisten ammattilaisten suosiman palokatkomassan. GPG:llä on laajat hyväksynnät erityyppisten läpivientien toteuttamiseen ja sillä saavutetaan läpivienneille jopa 240 minuutin palonkestävyys ja tiiveys, testatusti.

FIRESAFE FT Acrylic

Firesafe FT Acrylic paloakryyliä käytetään johtojen, johtonippujen, putkien ja ilmastointikanavien läpivientien tiivistämiseen. Paloakryyli sopii niin muurattuihin ja valettuihin rakenteisiin kuin levyrakenteisiinkin. Soveltuu loistavasti myös suurempien rakojen saumaukseen ja rakenneosien liitoskohtien tiivistämiseen.

Tuote on tulenkestävää ja se laajenee lämmetessään. Tämän vuoksi se pysyy tiiviinä hyvinkin korkeissa lämpötiloissa. 

FIRESAFE Heat Expanding EX

Firesafe Heat Expanding EX laajenevaa palokatkomassaa käytetään lähinnä kaapelinippujen, muovisten asennusputkien, mineraali- ja kivivillan sekä polyesterieristeiden kanssa. Massa soveltuu tiili-, kivi- ja kipsiseinien tiivistämiseen.

Tämä palokatkomassa on tehty grafiitista, joka laajenee voimakkaasti jo 150 °C lämpötilassa. Massa voi laajentua 13 kertaa alkuperäisen tilavuutensa verran tuottaen optimaalisen paloturvallisuuden jokaiseen käyttökohteeseen.

FIRESAFE FT Graphite

Firesafe FT Graphite tiivistemassa soveltuu erinomaisesti monenlaisten putkien tiivistämiseen. Käyttökohteiksi sopivat esimerkiksi kaapeliläpiviennit, sähköputket ja alumiiniputket. Tämä tiivistemassa laajenee hieman korkeammassa 180 °C lämpötilassa kuin Firesafe Heat Expanding EX, mutta se myös laajenee jopa 20 kertaa alkuperäisen tilavuutensa verran.

FIRESAFE SILICONE Sealant

Firesafe Silicone Sealant on silikonipohjainen tiivistemassa, joka sopii sekä seinien että puu-, sementti- ja teräslattioiden saumojen tiivistämiseen ja liikuntasaumoihin.

Paloturvallisuustoimia joihin voit itse vaikuttaa:

Paloturvallisuuden parantaminen

On monia toimia joita sinä voit tehdä parantaaksesi paloturvallisuutta ja minimoidaksesi palon aiheuttamia vahinkoja. Yksi tärkeimmistä asioista on varmistaa, että jokaisessa huoneessa on vähintään yksi palovaroitin. Käsisammutin ja sammutuspeite ovat myös tärkeitä paloturvallisuusvälineitä. Sammutin ja peite tulee asettaa näkyville paikoille, joista ne saadaan tulipalon sattuessa nopeasti käyttöön.

Käsisammuttimet tulee tarkastaa säännöllisin väliajoin, jotta voit olla varma niiden toimintakunnosta. Sammuttimet toimitetaan tarkastettavaksi alueesi sammutinhuoltoon.

Lisävarmistukseksi voit asentaa paloturvallisen oven ja varmistaa, että ikkunoiden tiivisteet ovat hyvässä kunnossa. 

Palovaroitin

Oletko varma, että palovaroitin on asennettu oikeaan paikkaan? Palovaroittimien oikeasta lukumäärästä ja niiden sijoittamisesta asuntoon on olemassa tarkat vaatimukset.

Palovaroitin tulee olla asennettuna huoneen korkeimmalle kohdalle vähintään puolen metrin päähän seinistä.

Asunnon jokainen kerros, sekä niihin yhteydessä olevat kellarikerrokset ja ullakot on varustettava vähintään yhdellä palovaroittimella. On suositeltavaa asentaa palovaroitin myös keittiöön, olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin.

Lue lisää: Sammutinhuolto

Firesafen tarina

Tarvitsetko apua paloturvallisuudessa tai paloturvallisuuskoulutuksessa? Voit luottaa vankkaan kokemukseemme ja ammattitaitoomme.

Firesafen tarina alkoi Tanskassa vuonna 1987 nimellä Protan Fire Protection. Kolme vuotta myöhemmin Norsk Hydro osti yrityksen, jonka jälkeen Protan Fire Protection vaihtoi nimekseen Firesafe AS tullen näin osaksi Hydro Carea. Vuonna 1991 hyväksyttiin paloturvallisuusasetukset, jotka lisäsivät tarvetta paloturvallisuuskoulutukselle. Tämän vuoksi Firesafe aloitti konsultointi- ja koulutusosastonsa.

Vuonna 2004 Firesafe osti ruotsalaisen GPG Fire Systemsin, joka oli ollut Firesafen tärkein palokatkotuotteiden toimittaja aina 1980-luvun puolestavälistä saakka. Myöhemmin samana vuonna Moelsa Industrierista tuli Firesafen ainoa omistaja ja Morten Amelnista yrityksen toimitusjohtaja. 

Vuoden 2004 jälkeen Firesafe jatkoi kasvuaan ja kuusi vuotta myöhemmin Morten Ameln osti yrityksen Moelsa Industrierilta. Tämä teki Morten Amelnista yrityksen ainoan osakkeenomistajan. Tänä päivänä Firesafe kokonaisvaltaisena paloturvallisuustuotteiden ja -palveluiden tarjoajana on valmiina auttamaan sinua ja kiinteistöäsi kaikessa paloturvallisuuteen liittyvässä.