Palovaroittimien oikea sijoittaminen ja niiden toimivuuden säännöllinen testaaminen on hyvin tärkeää. Nämä paloturvallisuutta koskevat asiat tulisi jokaisen ottaa vakavasti.

Firesafe on paloturvallisuusalan kokonaisvaltainen toimija. Olemme valmiina palvelemaan sinua jo tänään. Ota rohkeasti yhteyttä.

Palovaroitin: Ota yhteyttä Firesafeen 

Tarvitsetpa uuden palovaroittimen tai paloturvallisuustarkastuksen, me Firesafella voimme auttaa sinua. Olemme kokonaisvaltainen paloturvallistuotteiden ja palveluiden toimittaja. 

Jatka lukemista saadaksesi lisää tietoa palovaroittimista sekä muista tarjoamistamme tuotteista ja palveluista.

Säädökset

Lain vaatimusten mukaan palovaroitin on pakollinen jokaisessa asunnossa. Jokaisen kerroksen tai tason alkavaa 60 m2 kohden on oltava vähintään yksi palovaroitin.

On myös tärkeää, että palohälytys kuuluu kaikkialle kiinteistössä, myös suljettujen ovien läpi. Vaikka laki vaatii vain yhden palovaroittimen kerrosta kohti, on suositeltavaa asentaa palovaroitin jokaiseen huoneeseen. 

Sarjaan kytkettyjen palovaroittimien avulla voit olla varma, että kuulet palohälytyksen kaikkialla kodissasi. Muistathan myös, että palovaroitin tulee asentaa kattoon keskelle huonetta, vähintään puolen metrin etäisyydelle seinistä, nurkista ja kattopalkeista.

Paristojen toimivuuden testaaminen

Jos palovaroitin ei paristojen vaihtamisen jälkeen toimi, tulee varoitin välittömästi vaihtaa uuteen. Palovaroittimen paristojen toimivuus tulee testata säännöllisin väliajoin testipainikkeesta.

Myös käsisammuttimien toimivuus on muistettava tarkastuttaa. Muiden paloturvallisuusvälineiden, kuten sammutuspeitteen, on oltava näkyvillä ja helposti käytettävissä. 

Lue lisää: Sammutin

Myrkylliset savukaasut

Tulipalossa syntyy myrkyllisiä savukaasuja, joiden vaarallisuus voi tulla monelle yllätyksenä. Myrkylliset savukaasut aiheuttavat usein ihmiselle suuremman vaaran kuin tulipalon liekit. 

Savukaasut aiheuttavat hengitysvaikeuksia ja hengenvaaran jo lyhyen altistumisen jälkeen. Palovaroitin hälyttää savukaasuista hyvissä ajoin ennen tulipalon näkyviä liekkejä.

Seuraavaksi ohjeita tilanteisiin, joissa tulipalo on jo päässyt syttymään ja mitä voit tehdä estääksesi tulipalon syttymisen.

Tulipalon sattuessa...

Tulipalon sattuessa toimi seuraavasti:

 • Hälytä palokunta soittamalla 112 tai painamalla paloilmoituspainiketta.
 • Varoita tulipalosta muita samassa rakennuksessa olevia henkilöitä.
 • Sulje ovet ja ikkunat.
 • Mene turvaan käyttäen lähintä pelastautumisreittiä.
 • Jos savua on runsaasti, pysy lattiatasossa ja suojaa kasvosi kostealla liinalla.
 • Jos tulipalo on pieni, yritä estää sen leviäminen käyttämällä käsisammutinta, pikapalopostia tai sammutuspeitettä.
 • Anna palokunnalle tarkka osoite ja seuraa annettuja ohjeita. Älä katkaise puhelua ennen kuin saat siihen luvan. Jos tulipalo ei ole päässyt leviämään, yritä sammuttaa se.

Lue lisää: Palokatko

Tulipalon ennaltaehkäisy

Tulipalon syttymistä voi ehkäistä usealla tavalla:

 • Vältä sähkölaitteiden latausta yöaikaan ja käytä vain laitteiden alkuperäisiä latureita. Varmista ettei sähkölaitetta ole peitetty ja käytä mahdollisimman vähän jatkojohtoja.
 • Sytytä kynttilät vain valvottuun huoneeseen ja sammuta ne poistuttaessa huoneesta.
 • Varmista että liesi ja uuni ovat pois päältä ennen nukkumaanmenoa.
 • Testaa palovaroittimen toimivuus kerran kuukaudessa.

Ota yhteyttä meihin

Firesafella on toimipisteitä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa.

Nettisivuiltamme voit ottaa yhteyttä lähimpään toimipisteeseemme. 

Mikä on Firesafe?

Tarvitsetko apua paloturvallisuudessa, palosuojauksessa tai palokoulutuksessa? Voit luottaa vankkaan kokemukseemme ja ammattitaitoomme Firesafella.

Firesafen tarina alkoi Norjassa vuonna 1987 nimellä Protan Fire Protection. Kolme vuotta myöhemmin Norsk Hydro osti yrityksen, jonka jälkeen Protan Fire Protection vaihtoi nimekseen Firesafe AS tullen näin osaksi Hydro Carea. Vuonna 1991 hyväksyttiin paloturvallisuusasetukset, jotka lisäsivät tarvetta paloturvallisuuskoulutukselle. Tämän vuoksi Firesafe aloitti konsultointi- ja koulutusosastonsa.

Firesafe tänään

Vuonna 2004 Firesafe osti ruotsalaisen GPG Fire Systemsin, joka oli ollut Firesafen tärkein palokatkotuotteiden toimittaja aina 1980-luvun puolestavälistä saakka. Myöhemmin samana vuonna Moelsa Industrierista tuli Firesafen ainoa omistaja ja Morten Amelnista yrityksen toimitusjohtaja. 

Vuoden 2004 jälkeen Firesafe jatkoi kasvuaan ja kuusi vuotta myöhemmin Morten Ameln osti yrityksen Moelsa Industrierilta. Tämä teki Morten Amelnista yrityksen ainoan osakkeenomistajan. Tänä päivänä Firesafe kokonaisvaltaisena paloturvallisuustuotteiden ja -palveluiden tarjoajana on valmiina auttamaan sinua ja kiinteistöäsi kaikessa paloturvallisuuteen liittyvässä.