Firesafe-konserni

Firesafe Finland Oy on osa Firesafe-konsernia, joka on Skandinavian suurin rakenteellisen palotorjunnan toimija ja yksi Norjan johtavista palotorjunta- ja palokonsultointiyrityksistä. Tavoitteenamme on varmistaa paloturvallisuus kaikkialla, missä ihmiset tekevät töitä, asuvat ja liikkuvat sekä tarjota asiakkaillemme innovatiivisia ja tehokkaita palontorjuntaratkaisuja.

Alkuperäinen toimiala oli kipsi- tai betoniseinien ja -lattioiden läpivientijärjestelmien palokatkot. 1980-luvun lopulla uudet teräsrakenteiset rakennukset yleistyivät ja Firesafe laajeni teräsrakenteiden palosuojaukseen. Vuonna 1987 Firesafe perusti tytäryhtiön Tanskaan Århusiin ja myöhemmin Kööpenhaminaan.

Uudet palomääräykset Norjassa vuonna 1991 määrittelivät selkeästi rakennuksen omistajan vastuun rakennusten paloturvallisuudesta, ja Firesafe perusti oman paloteknisen palvelun vastaamaan kasvavaan konsulttipalvelujen kysyntään.

Vuonna 2004 Firesafe osti ruotsalaisen GPG Fire Systemsin, GPG Fire Stopping -laastin valmistajan, jolla oli myös urakointitoimintaa Tukholmassa ja Lundissa. Firesafe osti myöhemmin myös Bragabin Göteborgista, ja se toimii nyt Ruotsin suurimmissa kaupungeissa.

Firesafe on kokenut voimakkaan kasvun ja parantuneen kannattavuuden viime vuosina. Yritys on nyt markkinajohtaja Pohjoismaissa erityisesti passiivisessa palosuojauksessa. Vuodesta 2010 alkaen Firesafen on omistanut Morten Ameln, yhtiön toimitusjohtaja vuodesta 2004. Firesafe on vuosien varrella kasvanut orgaanisesti, ja myös yrityskauppojen myötä, joilla on tietyt markkina-alueet tai paloturvallisuuden osaaminen. Joulukuussa 2017 Firesafe osti yrityskaupalla Kidde Sweden Ab:n ja Kidde Finland Oy:n.

Firesafe tarjoaa täydellisen valikoiman paloturvallisuuspalveluita palosuunnittelusta, rakenteellisesta palosuojauksesta, palo-ovista, ohjauksesta ja palveluista sekä erikoistuotteiden myynnistä. Vesisumu, lyijyvalojärjestelmät, sprinklerijärjestelmät, palonhavaitsemis- ja -hälytysjärjestelmät, kaasujärjestelmät ovat joitain palveluita, joita Firesafe tarjoaa.

Firesafe on myös kehittänyt patentoituja paloturvallisia ratkaisuja tunneleiden, offshore- ja laivamarkkinoille.

Tällä hetkellä Firesafe-konsernilla on 800 työntekijää Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

Firesafella on vahvat tavoitteet kasvaa edelleen yritysostojen ja orgaanisen kehityksen kautta. Yrityksen visio on turvallisempi yhteiskunta Pohjoismaissa ja osallistua aktiivisesti yhteiskuntamme paloturvallisuuden lisäämiseen.