Firesafe-konserni

Firesafe Finland Oy on osa Firesafe-konsernia, joka on Skandinavian suurin rakenteellisen palotorjunnan toimija ja yksi Norjan johtavista palotorjunta- ja palokonsultointiyrityksistä. Tavoitteenamme on varmistaa paloturvallisuus kaikkialla, missä ihmiset tekevät töitä, asuvat ja liikkuvat sekä tarjota asiakkaillemme innovatiivisia ja tehokkaita palontorjuntaratkaisuja.

Firesafe perustettiin vuonna 1981 norjalaisen Protan Ltd:n osastoksi. Alkuperäinen toimiala oli rakennusten palosuojaus. 1980-luvun lopulla uudet teräsrakenteiset rakennukset yleistyivät ja Firesafe laajensi liiketoimintaa teräsrakenteiden palosuojaukseen. Vuonna 1987 Firesafe perusti tytäryhtiön Tanskaan Århusiin ja myöhemmin Kööpenhaminaan.

Uudet palomääräykset Norjassa vuonna 1991 määrittelivät selkeästi rakennuksen omistajan vastuun rakennusten paloturvallisuudesta, ja Firesafe perusti oman paloteknisen palvelun vastaamaan kasvavaan konsultointipalvelujen kysyntään.

Vuonna 2004 Firesafe osti ruotsalaisen GPG Fire Systemsin, GPG-palokatkomassan valmistajan, jolla oli myös urakointitoimintaa Tukholmassa ja Lundissa. Firesafen toimipisteitä sijaitsee nykyään Ruotsin suurimmissa kaupungeissa.

Firesafe on kasvanut voimakkaasti, ja parantanut kannattavuutta viime vuosina. Yritys on nyt markkinajohtaja Pohjoismaissa erityisesti rakenteellisessa palosuojauksessa. Vuodesta 2010 lähtien Firesafen omisti Morten Ameln, joka toimi yhtiön toimitusjohtajana vuosina 2004–2022. Vuosien varrella Firesafe on ostanut useita pienempiä yrityksiä, joilla on tietyt markkina-alueet tai paloturvallisuuden osaaminen. Syksyllä 2017 Kidde Sweden ja Kidde Finland Oy liitettiin osaksi Firesafe-konsernia.

Firesafe tarjoaa tänä päivänä kattavan valikoiman paloturvallisuuspalveluita palosuunnittelusta, rakenteellisesta palosuojauksesta, palo-ovista, palohälytysjärjestelmistä, sammutusjärjestelmistä, konsultoinnista ja palveluista sekä erikoistuotteiden myynnistä. Vesisumu, hätäpoistumisteiden valaisinjärjestelmät, sprinklerijärjestelmät, palonhavaitsemis- ja -hälytysjärjestelmät, kaasujärjestelmät ovat esimerkkejä Firesafen nykyisin tarjoamista palveluista.

Firesafe on myös kehittänyt patentoituja paloturvallisia ratkaisuja tunneleiden, offshore- ja meriliikenteen markkinoille.

Tällä hetkellä Firesafe-konsernilla on 1000 työntekijää Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

Firesafella on vahvat tavoitteet jatkaa kasvua yritysostojen ja orgaanisen kehityksen kautta. Yhtiön visio on turvallisempi yhteiskunta Pohjoismaissa ja halu osallistua aktiivisesti yhteiskuntamme paloturvallisuuden parantamiseen.