Väestönsuojien huoltopalvelut

Varmuutta ja mielenrauhaa Firesafe-huoltosopimuksella

Suomessa väestönsuojia on rakennettu ihmisten turvaksi kriisitilanteiden varalta. Kriisitilanteina voi olla sodanuhka tai säteilyturvallisuuteen liittyvä onnettomuus. Vain kunnossapidetty väestönsuoja voi pelastaa.

Pelastuslaki velvoittaa kiinteistön omistajan tai haltijan pitämään väestönsuojan laitteiston ja tarvikkeet käyttökunnossa. Väestönsuojan rakenteisiin ja laitteisiin voi ajan saatossa tulla erilaisia ongelmia. Rakenteisiin voi tulla halkeamia tai esimerkiksi viemäröinnin padotusventtiili ei korroosion vuoksi sulkeudu. Tämän vuoksi suoja ei ole enää tiivis. Myös hengitysilman tuottoon tarkoitetut koneet ja suodattimet saattavat olla epäkunnossa.

Firesafe-huoltosopimus antaa varmuuden väestönsuojan käyttökunnosta ja oikea-aikaisista huolloista. Väestönsuojalle tehdään tiiveystesti, jolla todetaan rakenteiden, padotusventtiilin ja läpivientien tiiviys. Tiiveystestin toteutukselle aikaväliksi on vaadittu maksimissaan kymmenen vuotta. Suojan varusteissa on myös vanhenevia tarvikkeita, jotka tulisi vaihtaa määräajoin. Firesafen huoltoedustaja tarkastaa suojan tiiviyden, tarvikkeiden riittävyyden sekä käyttökunnon.