Pikapalopostilla on monia etuja

Pikapaloposti

Kiinteistön vesiverkkoon kytketyllä pikapalopostilla on monia etuja. Vesi ei ole vain tehokas sammutin, vaan näin eliminoit myös vaaran veden loppumisesta.

Pikapalopostit voivat olla tärkeitä hätätilanteissa, ja niiden avulla voidaan estää palon leviäminen tai muita onnettomuuksia. On tärkeää, että ihmiset ovat tietoisia pikapalopostien sijainnista ja osaavat käyttää niitä tarvittaessa.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat tietää lisää kotisi tai kiinteistösi palosuojauksesta.

Ota yhteyttä!

Palvelut

Firesafe tuottaa monenlaisia palveluita ja sammutuslaitteita kuten esimerkiksi:

Miksi valita pikapaloposti?

Pikapaloposti antaa sinulle helpon pääsyn sammutuskalustoon, milloin tahansa. Sen etuna on, että sinulla on rajaton määrä vettä käytettävänä tulipalon sammutukseen. Voit myös käyttää vettä paloalueen ympäristön jäähdyttämiseen ja estää näin tulipalon uudelleen syttymisen.

Korkealaatuisen pikapalopostin pitää täyttää sammutuslaitteita koskevat määräykset. Jos haluat täydentää sammutuskalustoasi jauhe- tai vaahtosammuttimella, meiltä löytyy tarpeisiisi monia eri vaihtoehtoja. Ota yhteyttä meihin, niin me löydämme tarpeisiisi parhaan ratkaisun.

Kuinka käyttää pikapalopostia?

  • Avaa sulkuventtiili ja anna letkun täyttyä.
  • Vedä kelalta riittävästi letkua, jotta yletyt sammuttamaan tulen.
  • Varmista, että sinulla on vapaa poistumisreitti.
  • Älä lukitse ovia ja varmista, että pääset varmasti pois tulipaloalueelta.
  • Jos mahdollista pidä selkäsi tuuleen, jolloin tuuli puhaltaa liekkejä pois päin sinusta.
  • Säädä vesisuihkua suuttimella ja tähtää vesisuihku kohti palavaa kohdetta.
  • Älä käytä enempää vettä kuin on tarpeellista, mutta jatka sammuttamista, kunnes olet varma, että tuli on sammunut.
  • Kun tulipalo on sammutettu, sammuta veden tulo kääntämällä suutinta ja rullaa letku takaisin paikalleen.
  • Sulje sulkuventtiili, tyhjennä letkusta ylimääräiset vedet ja varmista, ettei sinne jää ylimääräistä painetta.

Asennus

Pikapaloposti voidaan asentaa monella eri tapaa. Asennuspaikkaa valitessa on suositeltavaa olla yhteydessä asiantuntijaan. Näin voit olla varma, että kaikki vaatimukset täyttyvät. Firesafen henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa kysymyksissäsi.

Pikapalopostin asennuksessa on muutamia sääntöjä, joita tulee noudattaa. Ensinnäkin asennuspaikka on hyvä olla mahdollisimman lähellä vesipistettä. Lisäksi sen tulisi sijaita sellaisessa paikassa, että siihen pääsee helposti käsiksi kaikissa tilanteissa. Myös letkun tulee olla riittävän pitkä, jotta se ylettyy kaikkiin huoneisiin.

Letkun tulee olla kelalla ja vedensyötön tulee olla kelan keskellä. Näin letkua voidaan avata vain tarvittava määrä. Letkun sisähalkaisijan tulee olla vähintään 19 millimetriä ja pituuden enintään 30 metriä. Letkun päässä tulee olla suutin, jolla vedenpainetta ja -virtausta voidaan säätää.

Haluatko tilata pikapalopostin? Ota meihin yhteyttä jo tänään!

Tarkastus ja huolto Firesafelta

Kokonaisvaltaisena paloturvallisuuspalveluiden tuottajana tarjoamme myös sammutuskalustosi tarkastus- ja huoltopalvelua. Näin voit aina olla varma sammutuskalustosi toimintakunnosta tulipalon sattuessa.

Heti huoltoarvioinnin jälkeen saat asiakirjan, joka sisältää toimintasuunnitelman ja kustannusarvion mahdollisten vikojen sekä puutteiden korjaamiseksi.

Jos sammutuskalustossasi huomataan vikoja, voidaan ne korjata välittömästi. Näin voit ylläpitää sammutuskalustoasi mahdollisimman helposti ja kustannustehokkaasti.

Pelastuslaki antaa vaatimukset pikapalopostien kunnossapitoon ja eurooppalainen standardi määrittelee tehtävät toimenpiteet sekä niiden määräajat. Pikapalopostit tulee tarkastaa vuoden välein sekä letkuille tulee tehdä painekoe viiden vuoden välein.

Lue lisää: Huolto- ja asennuspalvelut

Firesafe

Firesafe on palontorjunta-alan kokonaistoimittaja, joka toimii ympäri Suomea.

Kaikilla asentajillamme on valtuudet suorittaa monenlaisia sammutuskaluston tarkastuksia ja huoltoja. Jos haluat varmistaa kiinteistösi paloturvallisuuden olevan kunnossa, suosittelemme tilaamaan meiltä tarkastuskäynnin.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tilaa täysin sitoumukseton tarkastuskäynti.

Ota yhteyttä!