Sammutin ja sammutinhuolto

Tulipaloa ennaltaehkäisevät toimenpiteet ja virallisesti hyväksytyt sammuttimet voivat pelastaa ihmishenkiä ja omaisuutta. Tiedätkö, onko kiinteistösi tai kotisi paloturvallinen? Entä tiedätkö, missä lähin sammutin sijaitsee? Jos et tiedä vastauksia näihin kysymyksiin, on sinun aika investoida paloturvallisuuteen.

Saadaksesi lisätietoja sammuttimista ja sammutinhuollosta ota yhteyttä Firesafeen jo tänään!

Firesafe Finland, Vantaa

Sammutinhuolto: Kiinteistöt ja kodit

Kaikkiin asuinkiinteistöihin suositellaan alkusammutusvälineistöä. Alkusammutusvälineinä voi olla pikapaloposti tai riittävän tehokas käsisammutin. Jokaisessa kodissa on hyvä olla vähintään sammutuspeite.
Yrityskiinteistöissä tulee olla viranomaisen vaatimat alkusammutusvälineet, opasteet, pelastussuunnitelmat sekä palovaroitinjärjestelmä.

Tilastojen mukaan 70 prosenttia kaikista asuntojen tulipaloista saa alkunsa keittiöstä. Suurin osa tulipaloista tapahtuu joulukuussa. Tällöin lämmitystä, uunia ja liettä käytetään eniten, ja kynttilöitä poltetaan paljon. On silti tärkeää muistaa, että tulipalo voi syttyä mihin aikaan vuodesta ja vuorokaudesta tahansa.

Mitä tämä tarkoittaa sinulle? Ennaltaehkäisevät toimet ja toimivat alkusammutusvälineet voivat pelastaa ihmishenkiä. Edellä mainitut tilastot ovat suunnattu yksityishenkilöille, mutta on myös hyvä muistaa, että hyväksytyt alkusammutusvälineet ovat tärkeä osa kiinteistöjen terveys-, turvallisuus- ja ympäristösäädöksiä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä Firesafeen saadaksesi lisätietoa sammutinhuollosta ja muista paloturvallisuuteen liittyvistä asioista.

Minkälainen sammutin on oikea sinun tarpeisiisi?

Firesafe tarjoaa neljää erityyppistä käsisammutinta. Tarpeisiisi sopiva sammutintyyppi riippuu käyttökohteesta.

CO2 sammutin

CO2 sammutin, eli hiilidioksidisammutin, sopii neste- ja jännitteellisten palojensammuttamiseen. Sammutusaine on puhdasta, mikä tekee siitä erityisen hyvän sähkölaitteiden sammuttamiseen.

CO2 sammutin sopii erinomaisesti tietokonetiloihin, laboratorioihin ja kaikkiin tiloihin missä käytetään sähkölaitteita. Hiilidioksidi syrjäyttää hapen ja samalla jäähdyttää palavaa kohdetta.

Jauhesammutin

Jauhesammutin on hyvin monikäyttöinen käsisammutin, joka käyttää sammutusaineena ABC-jauhetta. Se soveltuu puun, pahvin, bensiinin, öljyn, kaasujen ja jännitteellisten palojen sammuttamiseen.

Vaahtosammutin

Vaahtosammutin on AB- luokan käsisammutin, joka soveltuu nesteiden, muovien, tekstiilien, kuitujen ja paperien sammuttamiseen. Valikoimassamme on myös PFAS-vapaat vaahtosammuttimet!

Elintarvikerasvapalosammutin

Elintarvikerasvapalosammutin on F-luokan käsisammutin, joka on tarkoitettu elintarvikerasvoille. F-luokan sammutin on ainoa sammutin, joka toimii elintarvikerasvojen ja -öljyjen sammuttamisessa.

Seuraavaksi käymme läpi yleisiä asioita paloturvallisuudesta, jotka jokaisen tulisi tietää.

Sammutin: Mitä pitää tietää

Kaikkiin asuinkiinteistöihin suositellaan alkusammutusvälineistöä, kuten vaahto- / jauhesammutinta tai pikapalopostia. Jos jauhe- tai vaahtosammutin on kodin ainoa sammutuslaite, tulisi sen olla riittävän tehokas.

On suositeltavaa, että kiinteistössä on muitakin sammutusvälineitä, kuten sammutuspeite ja toinen käsisammutin.

Sammuttimet tulee tarkastuttaa säännöllisin väliajoin ja vanhentuneet tulisi korvata uusilla nykyaikaisilla laitteilla. Kaikkien asukkaiden tulisi tietää missä alkusammutusvälineet sijaitsevat ja kuinka niitä käytetään.

Firesafe -huoltomyymälä ja sammutinhuolto sijaitsee Vantaan Piispankylässä osoitteessa Mestarintie 8. Myymälästä löydät laajan valikoiman laadukkaita paloturvallisuustuotteita sekä sammutinhuoltopalvelut. Ammattitaitoinen henkilökunta palvelee ja opastaa oikean tuotteen valinnassa sekä käytössä.

Lue lisää: Minkälaisen sammuttimen valitsen?

Muita paloturvallisuusvinkkejä

Sammuttimelle paras sijainti on poistumistien varrella. Näin se on helposti saatavilla, jos tulipalo syttyy. Jos talossasi on useita kerroksia, olisi järkevää, jos jokaisessa kerroksessa olisi sammutin. Ylemmistä kerroksista tulee olla palotikkaat ulos, jotta hätätilanteessa poistuminen on turvallista.

Tarkista säännöllisin väliajoin, että palovaroittimet toimivat. Varmista myös, että kaikki tietävät miten toimitaan hälytyksen sattuessa.

Lue lisää: Omatoiminen varautuminen

Terveys, turvallisuus ja ympäristö

Palohälytyksen tapahduttua asunto-osakeyhtiössä toimii isännöitsijä yhteyshenkilönä eri osapuolten välillä. Hänellä on tieto asukkaista ja hänen vastuullaan on asukasrekisterin pitäminen ajan tasalla.

Akkukäyttöisiin laitteisiin on vuosia kehitelty tehokkaampia sekä pitkäkestoisempia akkuja, ja samalla akkujen koko on merkittävästi pienentynyt. Vikaantuessaan akku luo kuitenkin suuren tulipaloriskin. Useimmiten vikaantuminen johtuu ulkoisesta tekijästä – putoamisesta, lämpötilavaihteluista, ylilataamisesta tai muusta vastaavasta. Lue lisää akkupalojen sammuttamisesta täältä.

Palvelusopimuksella varmuutta ja mielenrauhaa

Muita paloturvallisuuteen liittyviä artikkeleitamme